Sunday, 19 October 2014

مزه تلخ توتون از چیست؟



بعضی از دوستان عزیز میپرسند علت حس مزه تلخ حین کشیدن پیپ از چی هست؟ تصمیم گرفتم یک پست کوچیک بنویسم که اگر اشخاص دیگری هم این مشکل و دارند براشون مفید باشه

چند عامل باعث ایجاد مزه تلخ در دهان و حس سوزش زبان است

 بسیار ملایم و سبک و آهسته پک بزنید ( به قول دوستان مثل مک زدن به یک فنجان قهوه داغ ) پک زدن های سریع و پشت سرهم باعث میشه توتون با حرارت بالا بسوزه که دود حاصله طعم تند و تلخی داره. لایت ترین توتون ها هم با پک زدن های سنگین و تند تند دود تلخی ایجاد میکنند. هرگز سعی نکنید با پک زدن های سنگین و پشت سر هم پیپ خود را از اول تا آخر روشن نگه دارید  - کاملا طبیعی هست که حین استفاده پیپ شما خاموش بشه ( پیپ حرفه ای ها هم ممکنه چندین بار خاموش بشه ). اگه خاموش شد دوباره روشنش کنید - اصلا کبریت یا فندک زدن حین کشیدن خودش کلی حال میده.

 اگر فکر میکنید که از دهانه پیپتان مثل کوه آتشفشان دود باید بلند شود در اشتباهید. برای این مقصود شما نیاز به یک پیپ سایز درشت ( مدل های لارج ) دارید . بخاطر سوختن همزمان سطح و حجم بیشتر تنباکو در این مدل پیپ ها  که علتش داشتن کاسه درشت و دهنه فراختری است دود بیشتری نسبت به پیپ های معمولی و استاندارد بلند میکند پس هیچوقت سعی نکنید با دم گرفتن های سنگین با یک پیپ معمولی  دود بپا کنید که نتیجش تلخ شدن دود و دهان مبارک شماست. 
دمای کاسه پیپ شما از اول تا آخر استفاده باید ملایم باشد(اندکی بیشتر از دمای بدن) و شما گرمای مطبوعی در کف دستتان (مخصوصا اگه هوا سرد باشه) حس میکنید - اگر شما تند تند پک بزنید بسته به نوع قدرت فک و دم شما و سرعت پک زدن  کاسه پیپ بد رغم داغ میشه طوری که باعث سوزش دست میشه درست مثل اینکه یک استکان چایی داغ و تازه ریخته شده رو بخواهید تو کف دستتون نگه دارید-گذشته از دود تلخ و سوزش دست داخل کاسه پیپ شما هم صدمه جدی میبینه.
 قبل از هر بار استفاده پیپ و کاملا تمیز کنید.

میله پیپ رو دربیارید و داخلش و با میله مخصوص تمیز کننده کاملا تمیز کنید همینطور داخل کاسه و قسمت دهنه رو. میله دهنی رو میتونید زیر آب بگیرید تا خوب شسته بشه قبل از استفاده با میله تمیزکننده خشکش کنید.
 میله تمیز کننده:  &  Pipe Cleaner
رشته هایی قابل انعطاف (تقریبا 18 سانت ) از فلز  هست که روکشی نخ مانند روی سیم تابیده شده و در بسته بندی های 100  تایی یا بیشتر (حدودا 2 یورو ) در تاباک شاپ ها قابل دسترس است
تمام توتون های نسوخته یا نیم سوز ته کاسه پیپ رو بریزید دور حتی اگه قهوه ای رنگ و سالم بنظر برسه. استفاده از این توتوتون های استفاده شده علاوه بر تلخی مضاعف جدا  کیفیت  دود و پایین میاره و طعم بدی تولید میکنه
علت وجود این توتون ها اینه که پیپ رو خوب و اصولی پر نکرده بودید یا اینکه اسانس توتون زیاد بوده : توتون های معطر مواد افزودنی دارند ( در توتون خالص وانیل یا مواد معطر نیست) مقداری از این مواد حین استفاده میسوزد و مقدار کمی بتدریج روی لایه توتون  ته کاسه پیپ رسوب میکنه - در انتها اگر مقدار اشباع این مواد زیاد باشد توتون نسوخته ته کاسه  حاوی مقدار بسیار زیادی از این اسانس نیم سوخته است که در صورت استفاده مزه تلخ و نامطبوعی دارد و در صورت  مخلوط  کردن با تنباکوی سالم کل توتون شما را ب.. ا میدهد

3- هرگز توی پیپ نصفه کشیده خود توتون تازه نریزید . پیپ و از اول تا آخر بکشید یا اینکه نصفه بکشید یعنی اگه هنوز توتون برا کشیدن توش هست و تمایلی برای دودکردن ندارید -  میتونید بزارید بعدا بکشید ولی پرش نکنید. پس هر بار پر کردید بکشید تا  وقتی که تمام بشه بعدا  خالی و تمیز کنید و موقع استفاده از نو پر کنید 
4- توتون های آروماتیک پیپ مثل سیگار تا ته قابل خاکستر شدن نیستند ( به استثنای انواع توتون های فلک که تقریبا تا ته تبدیل به خاکستر میشوند ) زمانی بعد از دود کردن که حس میکنید دود تلخ شده و عطر و مزه سابق و نداره یعنی قسمت اعظم تنباکوی قابل استفاده شما کشیده و دود شده است بزبان ساده یعنی اینکه تمام شده هرچند در این لحظه ممکن است پیپ خود را نیم پر ببینید. با ابزار 3 کاره و فرو بردن سیخ در توتون کاسه و از حجم تراکم توتون به آسانی میشه فهمید توتون تمام شده. در این حالت سیخ یا میل براحتی تا ته کاسه میره و میتونید توتون ته کاسه رو به هم بزنید - قبل از اینکار بدون فشار خاکسترها رو با چند تلنگر 
  ملایم در زیرسیگاری باید ریخت  لازمه در این امر تجربه کسب کنید
در آخر اینکه
 از پیپ خوب با جنس اعلا استفاده کنید. بهترین توتون ها هم در پیپ های از جنس پست بد میسوزند
یکبار یک پیپ خوب بخرید و مدتها استفاده کنید.  همینطور از توتون های خوب استفاده کنید و در آخر اینکه موقع دود کردن هر از چند گاهی با لوله پاک کن دهنه پیپ را تمیز کنید
انشالله که این تجربیات سودمند باشه برا دوستان و پیپ کش های عزیز


خاکستر بجا مانده از یک ورق توتون ساموئل ناوی فلک: همانطور که در عکس میبینید تقریبا قسمت کلی تنباکو استفاده شده و مقدار بسیار ناچیزی خاکستر و توتون نیمسوز باقی مانده است

در این عکس پیپ و بعد از خالی کردن با تمیز کننده خوب پاک میکنم 
  

در این عکس پیپ تمیز شده آماده پر کردن میباشد -  ناخالصی ها و جرم باقیمانده در دو میله استفاده شده را با میله تازه کنار آن مقایسه کنید


No comments:

Post a Comment